NEWS

   News - Dalyan Makina, son çeyrekte yüzde 15 büyüme hedefinde

21 Kasým 2012

 

 

Dalyan Makina olarak 2012 yılında yaÅŸadıkları tüm olumsuzluklara raÄŸmen büyümelerini devam ettirdiklerini dile getiren Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Dalyan, yılın son çeyreÄŸinde yüzde 15 oranında büyüyeceklerini kaydetti

    Faaliyet gösterdikleri bölgede elektrik motorları ve redüktörde bölge lideri olduklarım kaydeden Dal­yan Makina Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Dalyan, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) yatırım­larında da ihalelerin firmalarında kalması sonucu yaptıkları yüksek kapasiteli tezgahların hedefleri­ni yakalamalarında yardımcı olduÄŸunu ifade etti. Türkiye'nin dört bir yanına yaptıkları satışların müÅŸ­teri portföylerini her geçen gün katlanarak artma­sını saÄŸladığım söyleyen Dalyan, "Yine 2012 yılı da Dalyan Makina için proje ve faaliyet yılı oldu. Ä°çin­de bulunduÄŸumuz TR83 bölgesinde açılan OKA pro­jelerini profesyonelce takip edip çok sayıda tezgah, makine ve teçhizat temin ve tedarik ettik" ÅŸeklinde bilgi verdi.

Dalyan Makina'nın bu yılın son çeyreÄŸinde yüz­de 15 oranında büyüme yakalayacağına iÅŸaret eden Dalyan, bununla beraber kârlılıkların da düÅŸ­meye devam ettiÄŸini aktardı. Kapasitelerinin de fir­malarının teknolojiye, biliÅŸime yaptığı yatırımlara paralel olarak arttığını dile getiren Dalyan, “Dalyan Makina, takip ettiÄŸi süreci 2012 son çeyreÄŸine girerken sonuçlandırarak, IS09001-2008 belgesini al­dı” dedi. GloballeÅŸen ekonomide müÅŸteri istek ve beklentilerini dikkate almadan kuruluÅŸlarının de­vamlılığını saÄŸlamalarının imkansız olduÄŸunu söz­lerine ekleyen Dalyan, firmalarının ISO 9001-2008 sistemini kullanarak, müÅŸteri beklentilerini anla­dığını bildirdi. 2013 yılında da yeni bayiliklere im­za atacaklarını açıklayan Dalyan, takip eden yıllarda da uluslararası bayiliklerinin sayısında da gözle gö­rülür bir artış kaydedeceklerini belirti. DiÄŸer bir he­deflerinin ise pazarlama aÄŸlarına farklı bir strate­ji ile geniÅŸletme ve kendi imalatları olan birtakım ürünleri de ürün gamlarına eklemek olduÄŸunu söy­leyen Dalyan, müÅŸteri memnuniyetini artırmanın ise'her zaman en önemli amaçlan ve hedefleri ara­sında yer aldığım belirtti.

"Finansman kaynaklarına ulaşım zor”

   Sektörün en önemli sorunlarından ilkinin fi­nansman kaynaklarına ulaşımın her geçen gün zor­laÅŸtığı yönünde olduÄŸuna dikkat çeken Dalyan, fir­maların yapacak oldukları yatırımlar konusunda ne­reden, ne ÅŸekilde ve ne oranda destek alabilecekleri konusunda tam anlamıyla bilgüendirilemediÄŸini vurguladı. Dalyan, firma olarak üstlendikleri mis­yon gereÄŸi müÅŸterilerine alabilecekleri destekler ko­nusunda bilgilendirme ve proje hazırlama safha­larında da yardımcı olarak sosyal sorumluluÄŸunu da önemli ölçüde yerine getirdiklerini aktardı.

 

“MÜÅžTERÄ°LERÄ°MÄ°ZÄ° BÄ°LGÄ°LENDÄ°RÄ°YORUZ”

   Dalyan Makina olarak üstlendikleri misyon gereÄŸi müÅŸterilerine alabilecekleri finansal destekler konusunda bilgilendirme ve proje hazırlama safhalarında da yardımcı olduklarını anlatan Erkan Dalyan, “Bilgilendirme konusunda SÄ°AD, TSO, KOSGEB ve ABÄ°GEM gibi kurum ve kuruluÅŸlara önemli görevler düÅŸüyor.

Dalyan Makina olarak biz bu tip bilgilendirme toplantılarına sürekli iÅŸtirak edip, edindiÄŸimiz bilgileri müÅŸterilerimizle paylaşıyoruz" dedi.